HEADER EGEN ANNONS
NILS TIPSA HEADER 420x140
Påsklov på Smedbergsskolan med

Äggsläppartävling


Nils Gudmunds 2021-04-01

Bild:Nils Gudmunds

Bild:Nils Gudmunds

Bild:Nils Gudmunds

Bild:Nils Gudmunds

Bild:Nils Gudmunds

En av tävlingsgrupperna med lärare Cayenne Cranning (påskkärring)
Bild:Nils Gudmunds
En av tävlingsgrupperna med lärare Cayenne Cranning (påskkärring)

Tävling i fyra klasser

Eleverna i klasserna fyra till sex gör sin sista dag innan påsklovet. I år avslutar man med en äggsläppartävling. Tävlingen avgörs i fyra olika kategorier. Det handlar om konstruktion, samarbete, snyggast och sist men inte minst att hålla sig i luften så länge som möjligt, dessutom ska ägget vara helt efter landningen.

Varje tävlingsgrupp består av fyra deltagare som ska samarbeta, lärarna har plockat ihop material som varje elevgrupp får använda sig av.

Fina priser som kommunens företag skänkt

Bild:Nils Gudmunds

Bild:Nils Gudmunds

Bild:Nils Gudmunds

Bild:Nils Gudmunds

Först tävlade varje klass för sig, vinnaren i varje klass gick sen vidare till den stora finalen.
De tävlande bidragen släpptes från tredje våningen, längsta möjliga tid var det som gällde.
Det blev en tuff kamp som handlade om hundradelar av en sekund.

Efter stor spänning berättade lärarna resultatet:
Bästa konstruktion: Lag Rayan
Bästa samarbete: Lag Mattias
Extra samarbete: Lag Agnes
Snyggast: Lag Lena
Sist men inte minst, längsta tid med helt ägg: Lag Elif

Tilläggas kan att det skilde 0,13 sekunder mellan ettan och tvåan

Vi i femman

Tävlande i Vi i femman tröjor: Miranda (som tyvärr var sjuk) och Josef Steffansson längst fram tillsammans med Wilja. Från höger: Harun, Elias A, Elias L, Alicia, Astrid, Vera, Samuel, Loran och Mattias.
Bild:Cayenne Cranning

Tävlande i Vi i femman tröjor: Miranda (som tyvärr var sjuk) och Josef Steffansson längst fram tillsammans med Wilja. Från höger: Harun, Elias A, Elias L, Alicia, Astrid, Vera, Samuel, Loran och Mattias.Under vårt besök på skolan snappade vi upp annan intressant information från en av lärarna, Cayenne Cranning. Vi på Vansbrobladet önskar dem stort lycka till.

Text från Smedbergsskolan:
Klass 5a från Smedbergsskolan tävlar i Vi i femman. Omkring 60 000 femteklassare från hela Sverige tävlar i Vi i femman. Klass 5a från Smedbergsskolan har tagit sig vidare som ett av åtta lag från Dalarna. Bara det är en stor bragd, de låg väldigt högt i det index som tävlingen skattar de tävlandes resultat i. Den 13 april är det dags för kvartsfinal mot Skogsboskolan från Avesta och förberedelserna pågår för fullt. Nu tuffar klassen på mot finalerna med stor kämpaglöd.

Klassen har fotograferat, de har gjort iordning intervjumaterial, de har tillverkat hejaramsor och de har tillverkat övningsfrågor tillsammans med sin parallellklass. Allt för att förbereda sig för den stundande kvartsfinalen.

De tävlande som ska representera klassen är Josef Steffansson och Miranda Hagström. Det var de två som hade allra bäst resultat av eleverna. Tisdagen inleds med check av teknik och sedan spelas omgången in under förmiddagen för att sedan sändas kl 17.00 i Radio P4 Dalarna.

Klassen, som varit busig och ganska omotiverad har arbetat hårt för att bli en bra grupp och arbetar nu hårt i skolan för att klara alla mål och kunskapskrav.

De vet vad de vill och arbetar med stor glädje varje dag.REPORTAGE

Nils Gudmunds
nils.gudmunds@vansbrobladet.se
070-538 76 10

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Mest lästa

Läs Papperstidningen Här
För Läsarna

Tipsa redaktionen
Annonsera i Tidningen
Annonsera på Webben
Kontakta Oss