HEADER EGEN ANNONS
NILS TIPSA HEADER 420x140
Kanonfina banor

Snöå Golfklubb


Nils Gudmunds 2021-05-19

Gröna gräsmattor
Bild:Nils Gudmunds
Gröna gräsmattor

Grönt och fint

vid Snöå GK golfanläggning.
Banarbetarna med Tony Magnusson i spetsen har gjort ett helt fantastiskt arbete med att få golfbanorna i det skick de är i redan nu. Förra året fick de mycket beröm från golfspelare från i stort sett hela Sverige.

Verksamheten gick väldigt bra under förra pandemisommaren, greenfee gästerna ökade med det dubbla och juniorverksamheten ökade också rejält.

Nytt för i år är en pro (tränare) som kommer att hålla kurser för de som så önskar, en ny golfshop blir det också inne i kansliet.
Pro, Jocke Ahlen kommer även att sköta kansliet under denna sommar.
Man hoppas att trenden från förra sommaren håller i sig och kanske till och med ännu bättre.

Putträning

Henry & Uhr Alf
Bild:Nils Gudmunds
Henry & Uhr Alf

På den gröna välklippta övningsytan för putträning hittas Uhr Alf Nilsson och Henry Persson.
Två gamla trotjänare i klubben som gjort åtskilliga rundor på Snöåns golfbana.
De öser beröm över banarbetarna som liksom förra året gör ett mycket bra arbete, finns förstås också en hel del som arbetar idéellt som också de ska berömmas.
De bägge hade inte tid med någon längre intervju, nu ska de arton banorna besegras, finns nog en del rivalitet mellan de två vännerna också, hur det gick förtäljer inte historien.

Idéellt arbete

Bettan och Bettie
Bild:Nils Gudmunds
Bettan och Bettie

Bettan Björklund tar hennes och maken Kalles husbil och i stort sett flyttar till golfklubbens camping när det våras. För andra året i rad är hon nu pensionär, så nu arbetar hon idéellt med städning, service och diverse sysslor på campingplatsen. De trivs med campinglivet.

Hon berättar att det förra året var väldigt mycket gäster som övernattade för att spela golf. Inför sommaren kommer därför ställplatserna att utökas ytterligare. I år är redan nu alla ställplatser uppbokade till midsommar. Hon spelar själv en hel del golfrundor och tar gärna med sig sin kompis Bettie på en runda.


REPORTAGE

Nils Gudmunds
nils.gudmunds@vansbrobladet.se
070-538 76 10

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut


Mest lästa

Läs Papperstidningen Här
För Läsarna

Tipsa redaktionen
Annonsera i Tidningen
Annonsera på Webben
Kontakta Oss