HEADER EGEN ANNONS
NILS TIPSA HEADER 420x140
Missa inte

Det evigt unga popbandet Popnix


Nils Gudmunds 2023-03-16

Popnix
Bild:Okänd
Popnix

Popnix startade sin karriär redan 1963

Popnix startade sin karriär redan 1963 och blev efter något år musiker på heltid. Under 60-talet reste de land och rike runt med sin glada popmusik. Västerdalarna har de besökt ett otal gånger, de hade många spelningar åt den legendariska nöjesarrangören Henry Aspelin. På den tiden under ca 50 år, var det nästan uteslutande dansbanor man besökte.

De senaste tio åren

Popnix
Bild:Okänd
Popnix

De senaste tio åren har de nästan enbart haft konsertspelningar inför sittande publik, vilket bandets ålderman Stig Norén tycker känns bättre, -man får en helt annan kontakt med publiken jämfört med att spela på en dansbana. Stig är numera den enda medlemmen i bandet som finns kvar sedan -63, de övriga fyra har tillkommit efterhand, där den yngste nu är 27 år. I stort sett har det varit full rulle hela tiden förutom när pandemin slog till, där de såg att antalet spelningar minskade betydligt. Under 2023 är det full fart igen med Sven Ingvars och Elvis teman.
Just nu pågår en turne som pågår fram till oktober tillsammans med Henrik Åberg.
Den 25 mars besöker de Medborgarhuset i Vansbro.


Elvis coming to town

Henrik Åberg
Bild:Olle Melkerhed
Henrik Åberg

Henrik Åberg blev känd för den stora publiken över en natt när han 1995 vann finalen av TV4s program Sikta mot Stjärnorna där han framförde Elvis Presley´s låt ”Blue Hawaii”. I europafinalen av Sikta Mot Stjärnorna som sändes från Amsterdam 1996 framförde han den mer kända Elvislåten ”Love Me Tender”.
1996 medverkade Henrik Åberg i Melodifestivalen med en låt skriven av Lasse Berghagen och Lasse Holm, ”Du är alltid en del utav mig” som blev en hit och långliggare på Svensktoppen i 38 veckor!

Debut albumet

Henrik
Bild:Pressbild
Henrik

Debut albumet ”Du är alltid en del utav mej” sålde guld samma år och innehöll ytterligare en hit på Svensktoppen, ”Bara en clown” Efter framgångarna genomförde Henrik Åberg en fyra månaders lång sommarturné och därefter succéföreställningen ”Elvis på Tyrol” i Stockholm under hösten och vintern 1996.
1997 släpptes albumet ”Hemma igen” som genererade tre hits på svensktoppen. Sen har det rullat på med skivsläpp, turnéer och en massa radio- och tv-program.

Dags för konsert i Vansbro

Henrik
Bild:Vladimir Derzhirukov
Henrik

Som sagt är det nu dags för konsert i Vansbro. Henrik berättar att samarbetet med Popnix startade i september 2022 med en konsert i Falun. Sen fortsatte det med Säter i januari och avslutas i Malung den 21 oktober. Showen består av två akter, där Popnix står för den första med en massa musik, berättelser och en massa tok tillsammans med publiken. Under andra akten blir det Elvislåtar med Henrik.
Hoppas Vansbroborna sluter upp och får uppleva en av Sveriges bästa tolkningar av Elvis.REPORTAGE

Nils Gudmunds
nils.gudmunds@vansbrobladet.se
070-538 76 10

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut


Mest lästa

Läs Papperstidningen Här
För Läsarna

Tipsa redaktionen
Annonsera i Tidningen
Annonsera på Webben
Kontakta Oss