HEADER EGEN ANNONS
NILS TIPSA HEADER 420x140
Nu är lokalerna äntligen färdiga

Föreningen Ja Järna öppnar igen


Nils Gudmunds 2021-03-26

Möteslokalen Ja Järna
Bild:Nils Gdmunds
Möteslokalen Ja Järna

Björn Lundin, Hans Nodén och Hasse Ström utanför lokalen i Dala-Järna
Bild:Nils Gdmunds
Björn Lundin, Hans Nodén och Hasse Ström utanför lokalen i Dala-Järna

Lokalerna har hållits stängda nästan ett helt år

Lokalerna i centrum av Dala-Järna är nu helt nyrenoverade och delvis ombyggda, nytt rent och fräscht fastän fortfarande lite rörigt. Hela lokalen fick tömmas totalt i somras innan ombyggnaden, så nu håller de på att fylla upp igen. Att det blev en ombyggnad berodde på att kommunens hemtjänst skulle flytta in i grannlägenheten och de behövde en del av våra lokaler, säger Björn Lundin

Om vi hinner öppnar vi strax efter påsk

Björn Lundin, Hasse Ström och Hans Nodén i konferencrummet
Bild:Nils Gudmunds
Björn Lundin, Hasse Ström och Hans Nodén i konferencrummet

Föreningen Ja Järna är en helt idéell intresseförening som  ska verka för Järna med omkringliggande byars bästa.
Just nu arbetar vi med två projekt som vi hoppas ska kunna förverkligas snart. Det första är en cykelväg från Emaus in till centrum det andra är att det ska byggas en gångbro från centrum till Storbyhagens fina naturområde.
Senast hade de öppet tre dagar i veckan, men vi siktar på att ha öppet alla vardagar framöver. I och med att vi arbetar helt idéelt kan vi inte betala ut någon lön till personalen, därför kan det vara svårt att hitta personal till att utöka öppettiderna till alla vardagar. Lokalen kommer att vara en s.k servicepoint där det finns en hel del information och även en viss turistbyråinformation. Det finns en fin konferenslokal som är tillgänglig för alla föreningar med flera som behöver en tillfällig möteslokal. Det finns också stora fina skyltfönster som kan användas till diverse utställningar där alla är välkomna att höra av sig.

Hur betalar ni hyran

Det nya köket
Bild:Nils Gudmunds
Det nya köket

Grunden är våra medlemsavgifter där vi nu har ca 300 medlemmar. Den årliga jolpäronsfesten är även den en inkomstkälla sen tar vi en slant för lokalhyran när föreningar ska ha sina möten. Vi för även förhandlingar med kommunen om vi kan få någon typ av hjälp därifrån.


REPORTAGE

Nils Gudmunds
nils.gudmunds@vansbrobladet.se
070-538 76 10

Tipsa en vän     Skriv utMest lästa

Läs Papperstidningen Här
För Läsarna

Tipsa redaktionen
Annonsera i Tidningen
Annonsera på Webben
Kontakta Oss