HEADER EGEN ANNONS
NILS TIPSA HEADER 420x140
Ett lite udda semestertips

Lär dig segla i sommar


Nils Gudmunds 2021-06-23

Bild:Daniel Stenholm

Idealisk Corona-aktivitet

Med 140 svenska seglarskolor, certifierade av Svenska Seglarförbundet, har det aldrig varit enklare att lära sig segla. Över hela landet står klubbar redo att välkomna både unga och vuxna nybörjare som vill prova på segling. Tillsammans gör klubbarna och Svenska Seglarförbundet segling tillgängligt för alla.

I tider när vi ska hålla avstånd och gärna vistas ute, framstår segling som en idealisk aktivitet – inte minst när många kommer att tillbringa sommaren i Sverige. 

Runt om i landet finns cirka 140 klubbar som har fått sina seglarskolor certifierade av Svenska Seglarförbundet. Varje år utbildar de tillsammans över 10 000 barn, ungdomar och vuxna – och det finns plats för fler.

Välutbildade, entusiastiska och kunniga ledare ser till att alla deltagare lär sig och utvecklas på sina

villkor och efter sina förutsättningar. Hög instruktörstäthet och en gemensam kursplan borgar för utbildningens kvalitet.

Kurserna är uppbyggda efter de lokala förutsättningarna och utformade antingen som kvällskurs, helgkurs eller veckokurs. Det finns även olika nivåer, som kurser för nybörjare, fortsättare eller den som vill prova på kappsegling. För de minsta är piratseglarskolan ett spännande äventyr och ett bra första möte med segling.

Inom SSF Seglarskola finns också intensivkurser och kurser i parasegling. I Sverige finns ett 20-tal klubbar som med lite olika inriktning erbjuder seglarskolor för personer med funktionsnedsättning.

På seglarförbundets hemsida finns mer att läsa under ”Lär dig segla” och det är enkelt, bland annat via kartsök, att hitta klubben som ligger närmast ens hemort. Där kan man också ta del av vilka kurser och utbildningar respektive klubb erbjuder.


Klubbar i Dalarna

Bild:Daniel Stenholm

I dessa tider av restriktioner och begränsningar har intresset för semestrar och fritidsaktiviteter på hemmaplan ökat. Många planerar för en sommar i Sverige och vi på Svenska Seglarförbundet vill passa på att berätta om våra seglarskolor som finns över hela landet. Just nu märker vi ett stort intresse för segling – från både unga och vuxna. Och från nybörjare som vill prova på och från de som seglat tidigare och vill ta upp det igen.

Fortfarande finns det platser kvar i många av sommarens seglarskolor och vi vill tipsa om några av klubbarna i Dalarna som är certifierade av Svenska Seglarförbundet att bedriva seglarskola – och som gärna berättar om sin verksamhet.

Ludvika SS – kontaktperson: Jonas Haglund Wik jonas@ludvika-ss.se

Mora SS – kontaktperson: Anders Pettersson anders.pettersson@bergkvistsiljan.se

Runns SS (Falun) – kontaktperson: Simon Wibom jolle@russ.seREPORTAGE

Nils Gudmunds
nils.gudmunds@vansbrobladet.se
070-538 76 10

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut


Mest lästa

Läs Papperstidningen Här
För Läsarna

Tipsa redaktionen
Annonsera i Tidningen
Annonsera på Webben
Kontakta Oss