HEADER EGEN ANNONS
NILS TIPSA HEADER 420x140
Årets företagare

Två talangfulla ungdomar har utsetts i nätverket Vansbro Next och
årets Företagare fick hänga med


Nils Gudmunds 2021-07-06

Edith Viklund
Bild:Sofie Enander
Edith Viklund

Elise Käck Hermansson
Bild:Sofie Enander
Elise Käck Hermansson

Företagarna Vansbro

har utsett årets företagare i kommunen. I år blev det S.K.M.A Anläggnings AB och vd Mattias Magnusson fick ta emot priset vid en lunch idag. Samtidigt utsågs de två talangfulla ungdomar som får ta del av varsitt stipendie och vara ambassadörer för Vansbro kommun under året.

Vansbro Next är en företagarnätverk som stöttar ungdomar inom entreprenörskap, kultur, företagande och idrott. Varje år nomineras flera ungdomar till Vansbro Next och en jury utser de som får vara en del av projektet. I år blev det Elise Käck Hermansson i simning och Edith Viklund i friidrott. De båda är förebilder i sina respektive idrotter och de är mycket engagerade och motiverar samt hjälper andra i sina hemmaklubbar. Man kan följa talangerna på Instagram och på Facebook under Vansbro Next där de kommer att berätta om sig själva och sitt år.


Mattias Magnusson
Bild:Sofie Enander
Mattias Magnusson

Årets företagare utses varje år i Vansbro genom den lokala företagarföreningen Företagarna Vansbro. På plats för att dela ut priset idag fanns ordförande Cayenne Cranning och Sofie Enander från styrelsen. Företaget som blivit nominerat och utvalt av en lokal jury är S.K.M.A Anläggnings AB och vd Mattias Magnusson tog emot priset idag. Från deras hemsida kan läsas ”   Vi utför arbeten inom bygg, betong samt htc-slipning av betonggolv. Vi är idag 15 anställda som jobbar runtom i landet och utför det mesta inom bygg, från grund till färdig byggnad. Vi utför alla slags betong-, bygg- och mindre markarbeten samt bedriver uthyrning av maskiner och verktyg inom samma områden”. Företaget kommer att representera Vansbro när årets företag i Dalarna utses efter sommaren.

Motivering till nomineringen finns nedan.

Efter prisutdelningen så fotograferades alla av fotograf Sofie Enander och sen åt alla en god lunch tillsammans.

Vansbro Next drivs för andra året av Företagarna Vansbro. Tidigare drevs det av Näringslivssamverkan i Vansbro som också startade upp det för 8 år sedan. Det är ett nätverk av företag som gör satsningen möjlig.Motivering

Motivering till årets företagare i Vansbro Kommun 2021

Under en relativt kort tidsperiod har företaget expanderat till ett nationellt företag med en jämn och stabil utveckling.

Med en bred kunskap inom sin branch har företaget arbetat sig till en god ekonomisk hållbarhet med stor potential och möjlighet till utveckling.


REPORTAGE

Nils Gudmunds
nils.gudmunds@vansbrobladet.se
070-538 76 10

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut


Mest lästa

Läs Papperstidningen Här
För Läsarna

Tipsa redaktionen
Annonsera i Tidningen
Annonsera på Webben
Kontakta Oss