HEADER EGEN ANNONS
NILS TIPSA HEADER 420x140
Förändringar i

Vansbros affärsliv


Nils Gudmunds 2021-09-22

Butiken
Bild:Nils Gudmunds
Butiken

Det är med stor glädje vi kan meddela att den legendariska affären, Cykel o Sport blir kvar i Vansbro.
Alternativet hade för oss alla kommunbor varit fruktansvärt tragiskt.

Butiken från 1935

Kurt vid butiksdisken
Bild:Nils Gudmunds
Kurt vid butiksdisken

Cykel o Sport startade sin verksamhet redan 1935.
1967 fick Kurt Norell sin första anställning hos sportaffären. Efter en del omkastningar i ägarförhållandena gick Kurt in och köpte 50% av verksamheten någon gång på 80-talet.
2004 övertog Kurt hela verksamheten som han drivit i stort sett själv sedan dess. Under de senaste åren var det tänkt att Kurts dotter skulle överta verksamheten medan Kurt kunde gå i pension.
Tyvärr blev det inte som det var tänkt när dottern tragiskt gick bort. Kurt tappade en stor del av motivationen och bestämde sig för att försöka sälja hela verksamheten. Det viktigaste var att hitta någon köpare som kunde förvalta det som Kurt skapat under sina 54 år i butiken. Tanken var att Kurt skulle driva butiken vidare fram till årsskiftet.


Nu gick allt mycket snabbare än så.

Tompa och Kurt
Bild:Tompa J
Tompa och Kurt

Från och med 1 november övertar Tommy och Elin Johansson från Äppelbo Cykel o Sport.

Tommy berättar att han redan för 21 år sedan gjorde en utförsåkningssatsning i Vansbro och gjorde då sitt första besök i butiken. Han blev jätteimponerad av den gamla butiken med sitt stora sortiment. Efter det besöket sa Tommy ”den butiken ska vi ta över den dagen Kurt slutar”

-För tre veckor sedan ringde Elin upp mig och berättade att hon hört ryktet om att butiken kommer att säljas, jag ringde då direkt upp Kurt och sa att vi var intresserade. Då var det 2-3 st före oss i kön så jag tog kontakt med banken, efter tre dagar var allt klart, jag förstod att man fick vara snabb om man skulle ha någon chans. En gammal dröm som nu gått i uppfyllelse.

Cykelfantaster

Familjen Johansson är en riktig cykelfamilj med flera SM-medaljer i sitt prisskåp, det kommer säkert att märkas i kommande sortiment. Tommy är expert på mountainbike och racercyklar och kommer att kunna serva alla cyklar. Cykel är något som går starkt framåt särskilt under de senaste åren.

Tommy arbetar nu med att bygga cykelbanor runt om i hela Sverige, en verksamhet som han tänker ska trappas ner en del. I första hand ska han bygga lite kortare och mindre banor så att jobben inte blir lika långvariga.

Det är viktigt att en sådan här butik bevaras till eftervärlden så några stora förändringar blir det nog inte, säger Tommy.


Elin

Elin Johansson
Bild:Nils Gudmunds
Elin Johansson

Elin arbetar sedan 7 år inom vården i Äppelbo. Hon kommer nu att börja arbeta i sportaffären tillsammans med maken.
-Det har varit många funderingar kring detta och hur framtiden ska bli, säger Elin.
Troligen måste vi ha lite hjälp av någon timanställd framöver om vi ska klara detta.

Vi på Vansbrobladet önskar dessa drivande människor ett stort lycka till!REPORTAGE

Nils Gudmunds
nils.gudmunds@vansbrobladet.se
070-538 76 10

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Mest lästa

Läs Papperstidningen Här
För Läsarna

Tipsa redaktionen
Annonsera i Tidningen
Annonsera på Webben
Kontakta Oss